Κρεσέντο πολεμικών δηλώσεων εναντίον της Ελλάδος από την Τουρκία. Από τη μια ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ομιλεί ξεκάθαρα περί χρήσης σκληρής ισχύος, ο δε απόστρατος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαιτζί αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες θέλουν Κύπρο – Κωνσταντινούπολη, θα μας επιτεθούν».

«Το σύστημα S-400 δεν είναι επιθετικό όπλο. Είναι αμυντικό όπλο. Δεν μπορούμε να χτυπήσουμε ούτε την Ελλάδα, ούτε την Δαμασκό. Πρόκειται για ένα σύστημα αεράμυνας» είπε ο Γιαιτζί που υπενθύμισε τους πυραύλους S-300 που διαθέτει η Ελλάς, για να συνεχίσει λέγοντας πως στόχος της Ελλάδας είναι η κατάκτηση της Κύπρου και της Κωνσταντινούπολης, με τη δημιουργία ενός κρατιδίου τύπου Βατικανού για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τσαβούσογλου:

«Εμείς τη σκληρή δύναμη τη χρησιμοποιούμε μόνο όταν εξαντληθούν οι άλλες επιλογές και με στόχο να οδηγηθούν τα πράγματα σε διάλογο και σε διπλωματία» είπε χαρακτηριστικά.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο κινητοποιηθήκαμε για να αποδείξουμε πως τα νόμιμα δικαιώματά μας και η κυριαρχία μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Παράλληλα, ο πρόεδρος μας απηύθυνε κάλεσμα για συνέδριο παράκτιων χωρών στη Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας:

«Συνδυάζουμε τα μαλακά και σκληρά στοιχεία της ισχύος με έξυπνο τρόπο. Γι’ αυτό ορίζουμε την εξωτερική μας πολιτική ως ‘επιχείρηση’. Επειδή πιστεύουμε ότι μια προληπτική εξωτερική πολιτική, όχι μια αντιδραστική, είναι αυτή που απαιτείται για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις».

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη