Η Κυπριακή Δημοκρατία στέλνει το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo νοτιοανατολικά της Λεμεσού με NAVTEX για να πραγματοποιήσει έρευνες για την χάραξη του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) από την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου μέχρι το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.

Σημαντικές ειδήσεις
  • Δένδιας από το Ομάν: «ειλικρινά ορισμένα πράγματα δεν μπορεί να γίνουν κατανοητά μέσα τουλάχιστον στο πλαίσιο των αρχών του δικαίου, της καλής γειτονίας, της συνεννόησης των εθνών και των χωρών…Η Ελλάδα πορεύεται πάντα με σημαία και με κανόνες συμπεριφοράς το Διεθνές Δίκιο. Και το ίδιο κάνει και η Αίγυπτος και η Κυπριακή Δημοκρατία και πέραν αυτών βεβαίως η Συμφωνία της Ελλάδας με την Γαλλία και η Συμφωνία με τις ΗΠΑ είναι συμφωνίες απολύτως ωφέλιμες και για το ΝΑΤΟ και την σταθερότητα, και για την ασφάλεια στην περιοχή μας…Οι τουρκικές αντιδράσεις εξηγούνται μόνο – το έχω ξαναπεί – αν η Τουρκία προσλαμβάνει τον εαυτό της ως επιτιθέμενο κράτος. Υπό οποιαδήποτε άλλη έννοια είναι παντελώς ακατανόητες. Και θα ήθελα να πω και κάτι τελευταίο το οποίο το υπογράμμισε και ο πρωθυπουργός. Οι συμφωνίες και οι κατανοήσεις της Ελλάδας δεν στρέφονται κατά άλλου κράτους και βεβαίως δεν στρέφονται κατά της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι καλοδεχούμενη να αποτελέσει μέρος αυτών των καταπονήσεων με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα αντιληφθεί ότι ο κανόνας είναι το διεθνές δίκαιο, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, θα παραιτηθεί από το casus belli εναντίον της Ελλάδας και επίσης θα συνυπογράψει τους κανόνες του δικαίου της θάλασσας». (Με πληροφορίες από Newsit)
  • Tην Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα μεταβεί στη Γαλλία όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Γάλλου Αρχηγού Άμυνας General Thierry BURKHARD. Η επίσκεψη λαμβάνει χώρα μετά την πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) και στο πλαίσιο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την «εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια», προκειμένου να ακολουθήσει η εξειδίκευσή της σε ζητήματα στρατιωτικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis #ειδησεις