Πυρετός στα τουρκικά ΜΜΕ «Έρχεται στην Ελλάδα πρωτοφανούς μεγέθους αμερικανικός στρατός»: «Στη νέα αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, για τα επόμενα 5 χρόνια, έγινε αντιληπτό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν να δημιουργήσουν βάσεις σε νησιά του Αιγαίου», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, που διαβάζουμε στο echedoros-a.gr.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες- συνεχίζει το δημοσίευμα- ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για τη δημιουργία μιας βάσης στο νησί της Σαμοθράκης, το οποίο απέχει μόλις 7 μίλια από την Ίμβρο.

Ένα από τα βασικά άρθρα της Αμυντικής Συμφωνίας, η οποία υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ και του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και Άμυνας για περίοδο 5 ετών, έγινε γνωστό ότι συμπεριλαμβάνονται και νησιά σε αυτήν.

Το δημοσίευμα που επικαλείται πληροφορίες από τον ελληνικό Τύπο, αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να χτίσουν μια νέα αμερικανική βάση σε νησί του Αιγαίου, ένα μέρος, σε νησί της Ελλάδας στο Αιγαίο που θα διευκολύνει την ενίσχυση και την ταχεία ανάπτυξη της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Έχει ανακοινωθεί ότι το νησί όπου θα εγκατασταθεί η αμερικανική βάση, η Σαμοθράκη, είναι 7 μίλια από το νησί Ίμβρος. Ανακοινώθηκε ότι η απόφαση ελήφθη με το σκεπτικό ότι βρίσκεται κοντά στην Αλεξανδρούπολη (Έβρος) και έχει γεωγραφική θέση για να παρακολουθεί το πέρασμα του ρωσικού ναυτικού από τα Δαρδανέλια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια μεγάλη στρατιωτική αποστολή θα αφιχθεί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην Ελλάδα, τον Νοέμβριο για άσκηση, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Στα δημοσιευμένα στοιχεία περιλαμβάνονται μεγάλος αριθμός ελικοπτέρων, UAV, άρματα μάχης, πυροβολικό και βαρέα όπλα που προγραμματίζονται να φθάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται για μια μεγάλη στρατιωτική αποστολή «πρωτοφανούς μεγέθους» από τις ΗΠΑ στο ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η Αμερικανοί στρατιώτες θα συμμετέχουν σε άσκηση που ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη και επεκτείνεται στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη μέσω Ρουμανίας και Βουλγαρίας, υπενθυμίζεται ότι το πολεμικό πλοίο τύπου USNS Yumma, το οποίο θα πραγματοποιήσει την αποστολή, είχε έρθει στην περιοχή για παρόμοια άσκηση πέρυσι.

Αναφέρθηκε ότι στο πλαίσιο της αποστολής, πολλά στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων των ελικοπτέρων Romeo, Sikorsky, Chinook και άρματος τύπου M1 Abrams, θα αποσταλούν στην περιοχή.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι δήλωσε «Τον Νοέμβριο, περισσότερα αεροπλάνα και ελικόπτερα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη από ό, τι είχαμε φέρει ποτέ πριν», τονίζοντας με τον τρόπο αυτό το μέγεθος της αμερικανικής αποστολής.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η αυξανόμενη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα μπορούσε να ενοχλήσει τη Ρωσία.

Sözcü Halktv.com.tr –echedoros-a

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis