Διπλό μήνυμα Πούτιν στον Ερντογάν για την επιχειρούμενη στροφή τους προς τις ΗΠΑ με την προσπάθεια απόκτησης 40 F-16 Viper και κιτ για την αναβάθμιση άλλων 80 πεπαλαιωμένων μαχητικών του συγκεκριμένου τύπου που διαθέτει η Άγκυρα. Τον «χτυπά» Κύπρο και Συρία

Η Τουρκία στη «μέγγενη» ανάμεσα σε ΗΠΑ – Ρωσία

Το απόγευμα της Δευτέρας ρωσικό μαχητικό πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή που ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής Συριακών εδαφών μέσω της Επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη”, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε επίσης την αμετάβλητη και καλά γνωστή θέση της Ρωσίας για το Κυπριακό , με τη Μόσχα να τάσσεται «με συνέπεια υπέρ μιας λύσης εντός του διεθνούς δικαίου».

Το βράδυ της Δευτέρας στις 11:30 ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος έπληξε με πυραύλους την πόλη Μαρέα στην περιοχή που κατέχει η Τουρκία στη Βόρεια Συρία μέσω της επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη. Όπως διαβάζουμε στο «Πρώτο Θέμα«,

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος είπε ότι είναι απαράδεκτη κάθε υπόνοια περί «παζαριών» και υποστήριξε ότι «η Δημοκρατία της Κριμαίας είναι αναπόσπαστο τμήμα και ένα από τα πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενα μέλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το έδαφος της χώρας μας δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι αντικείμενο παζαριού. Ισοδυναμεί με προβοκάτσια το ότι κάποια δημοσιεύματα διανοούνται για εμάς κάτι τέτοιο».

Μάλιστα χαρακτήρισε όχι μόνο «λανθασμένους», αλλά και «επικίνδυνους» τους παραλληλισμούς «μεταξύ της ρωσικής Κριμαίας και της λεγόμενης «ΤΔΒΚ»», διότι «παρόμοιες φαντασιώσεις αποπροσανατολίζουν τη διεθνή κοινή γνώμη, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη και γεννούν αρνητικά συναισθήματα, μεταξύ άλλων και ως προς το θέμα της διευθέτησης του Κυπριακού».

Στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης Ρώσων δημοσιογράφων και ανταποκριτών ξένου Τύπου, η Μ. Ζαχάροβα ανακοίνωσε ότι στις 21 Οκτωβρίου ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί τη Μόσχα και θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο θα υπογράψουν και σειρά συμφωνιών.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis