Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Kültür της Κωνσταντινούπολης Μενσούρ Αγκούν προτείνει να προχωρήσουν Ελλάδα – Τουρκία σε νέα εποχή στις μεταξύ τους σχέσεις.

Ελλάδα – Τουρκία

«Η Τουρκία επένδυσε στη στρατιωτική τεχνολογία, καταφεύγοντας στην απειλή χρήσης βίας, ειδικά στην περίπτωση του Αιγαίου. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα, προχώρησε και έδωσε προτεραιότητα στην εμβάθυνση της συνεργασίας της και στη δημιουργία νέων συμμαχιών. Ως μέλος της Ε.Ε. ανέπτυξε συνεργασίες με πολιτικό και οικονομικό βάρος αρχικά με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο και πλέον προχωράει σε ειδική σχέση με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ», λέει ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Kültür της Κωνσταντινούπολης Μενσούρ Αγκούν προτείνει να προχωρήσουν Ελλάδα – Τουρκία σε νέα εποχή στις μεταξύ τους σχέσεις. Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφθηκε την περιοχή του Έβρου και τον Φράχτη μήκους 27 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε στην περιοχή των Φερών και έχει ήδη ολοκληρωθεί, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό Έβρου. Όπως είναι φυσικό, τόσο η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος, όσο και η ανακατασκευή και ενίσχυση του εδώ και χρόνια υπάρχοντος Φράχτη από Καστανιές έως τη Νέα Βύσσα, συμπεριλήφθηκαν στις δηλώσεις που έκανε τόσο στις Καστανιές όσο και στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με το EVROSNEWS.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα και αναδημοσιεύει ο ΣΚΑΙ, σε γραπτή δήλωσή του ο «πρωθυπουργός» επικαλείται για την παραίτηση το πρόβλημα απαρτίας στη «βουλή», οι εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα που προέκυψε εντός της «κυβέρνησης».

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis

Μπουλντόζες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο έστειλε η Τουρκία, σε πλήρη εξέλιξη ο τέταρτος «Αττίλας» της Άγκυρας:

Με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ
Ο Πόντιος τραγουδιστής Αχιλλέας Βασιλειάδης είναι persona non grata στην Τουρκία.

Persona non grata στην Τουρκία o Πόντιος τραγουδιστής Αχιλλέας Βασιλειάδης που κρατήθηκε για ώρες από το πρωί της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου από τις αρχές της Άγκυρας στο κρατητήριο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, ακολούθως επέστρεψε στην Ελλάδα.