Η χώρα μας παρέλαβε 40 F-16 Block 30 το 1989, στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος Peace Xenia I, ενώ το 1997 40 βελτιωμένα F-16 C/D Block 50 παρελήφθησαν με το Peace Xenia IΙ. Κύριος κατασκευαστής των F-16 Block 30 ήταν η General Dynamics που αργότερα ενσωματώθηκε στη Lockheed Martin. Το F-16D είναι η διθέσια παραλλαγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο επιχειρησιακά όσο και για εκπαίδευση. Πηγή: HAF / Φώτο: HAF (Edited)


Τα μαχητικά F-16 Block 50 παραμένουν στην γραμμή εκκίνησης προς αναβάθμιση, αλλά προς ώρας όπως όλα δείχνουν πιθανά δεν θα πάρουν σειρά προτεραιότητας ούτε κι αυτή τη βδομάδα ώστε να περάσουν από την αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής, σύμφωνα με το Hellas Journal, το οποίο επικαλείται πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος θέλει τα μαχητικά F-16 Block 50 να περάσουν το ταχύτερο δυνατό από την επιτροπή της Βουλής, όμως από την άλλη πλευρά, λένε οι ίδιες πηγές, διάφορες ενστάσεις που έχουν να κάνουν με τα κόστη του προγράμματος έχουν επιβραδύνει, άγνωστο πόσο, την εξέλιξή του.

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis