Ο βουλευτής της CHP στην Κωνσταντινούπολη, Ακίφ Χαμζατσεμπί, υποστήριξε ότι η Τουρκία αποδέχθηκε τις θέσεις της Ελλάδας και της Κυπριακή Δημοκρατίας (στο κείμενο : «Ελληνοκυπριακής Διοίκησης») με αυτό το «Navtex» και είπε, «Χάνουμε τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’. Το τελευταίο Navtex στη Μεσόγειο έχει ξεπεράσει τα όρια της αίρεσης. Όσοι το εκπόνησαν αυτό θα λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου», είπε.

Απάντηση σε Τούρκους απόστρατων αξιωματικών, οι οποίες σημοσιεύθηκαν σε μεγάλη έκταση στον τουρκικό Τύπο πως ότι η Navtex της Άγκυρας που εκδόθηκε για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, αναγνωρίζει τον Χάρτη της Σεβίλλης και τις ελληνικές και κυπριακές αξιώσεις στην Aνατoλική Μεσόγειο, υποχρεώθηκε να δώσει την Τρίτη το τουρκικό υπουργείο Άμυνας με γραπτή ανακοίνωσή του, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η προστασία και η υπεράσπιση δικαιωμάτων, ενδιαφερόντων και συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας όπως τη διαβάζουμε στο «Εθνός» και τη Μαρία Ζαχαράκη:


Στο πλαίσιο της συλλογής σεισμικών δεδομένων για λογαριασμό της εταιρείας Τουρκικών Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) και των δραστηριοτήτων γεώτρησης, οι ερευνητικές και γεωτρητικές δραστηριότητες από τα σκάφη Oruc Reis στη Μεσόγειο και το Μπάρμπαρος Χαϊρεντίν Πασά στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και από τα γεωτρύπανα Φατίχ και Κανουνί και το πλοίο Denar-2 συνεχίζονται υπό τη συνοδεία και τον έλεγχο των δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας μας.
Οι περιοχές για τις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές προϋποθέσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας (Εικόνα-1), όπως αυτή καθορίζεται στη Συμφωνία Καθορισμού Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ΤΔΒΚ το 2011, και τα όρια της οποίας κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020. Σε αυτό το πλαίσιο, καθορίζεται κι η περιοχή για τις έρευνες του Oruc Reis στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνας (Εικόνα-2) με την έκδοση της NAVTEX.

Όταν εξετάσει κανείς το πεδίο εφαρμογής (της Navtex), είναι σαφές ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν είναι εντελώς αναληθείς. Σε μια τέτοια περίοδο, οπότε οι δραστηριότητες στη Γαλάζια Πατρίδα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, υπό το συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων και οργανισμών, υπάρχει ένα υποκείμενο κίνητρο, αν όχι άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν το ευγενές μας έθνος και να βλάψουν τις εθνικές μας ενέργειες. Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως γίνεται μέχρι τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι δύο παράνομοι χάρτες της Άγκυρας:

Παράνομος χάρτης της Άγκυρας που δεν αντέχει στη βάσανο της κοινής λογικής

Πηγές: ΕΘΝΟΣ -ECHEDOROS-A – Sözcü

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη
#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis #ειδησεις