Η Άγκυρα στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στη βορειοδυτική περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία, από τις αρχές Οκτωβρίου 2021 ώστε να εμποδίσει ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού, σύμφωνα με το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA

Ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επιπλέον 250 φρουροί θα αναπτυχθούν στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, όπου χιλιάδες παράτυποι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν πέρυσι, γράφει η αραβική Al Ghad tv.

Ειδήσεις – Ελλάδα – Κύπρος – Διεθνή

Η Άγκυρα στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στη βορειοδυτική περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία, από τις αρχές Οκτωβρίου 2021 ώστε να εμποδίσει ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού, σύμφωνα με το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA στις 9 Οκτωβρίου.

Στο Βόρειο Ιράκ, «Το Κέντρο Μέσων των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων- HPG (των Κούρδων), εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη χημική επίθεση που πραγματοποίησε ο θηριώδης τουρκικός στρατός κατοχής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το μαρτύριο πέντε συντρόφων μας», γράφει σήμερα η Rojava News. Επίσης, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνεχίζουν να στέλνουν μισθοφόρους από τη Συρία στη Λιβύη και να απελαύνουν εκείνους στη Λιβύη των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει και που επιθυμούν να επιστρέψουν στη Συρία, σύμφωνα με μια τακτική διαδικασία ανταλλαγής.

Πληροφορίες από: echedoros-a

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis

Κεμάλ Κιλιντζάρογλου: «Είναι ζήτημα κρατικής ασφάλειας να ζητήσουμε έκθεση για την υγεία του Ερντογάν έκθεση υγείας από ανεξάρτητο ίδρυμα και να το κάνει αμέσως».

Μέσα Ενημέρωσης της Άγκυρας υποστηρίζουν πως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας με την αντιπολίτευση να μιλά για «ζήτημα εθνικής ασφάλειας».