Σήμερα, Παρασκευή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσίευσε ότι η Τουρκία μετέφερε 330 Σύρους μισθοφόρους στη Λιβύη νωρίς το πρωί.

Το παρατηρητήριο ανέφερε στην αναφορά του ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνεχίζουν να στέλνουν μισθοφόρους από τη Συρία στη Λιβύη και να απελαύνουν εκείνους στη Λιβύη των οποίων τα συμβόλαια έχουν λήξει και που επιθυμούν να επιστρέψουν στη Συρία, σύμφωνα με μια τακτική διαδικασία ανταλλαγής.

Το παρατηρητήριο ανέφερε ότι μια νέα παρτίδα Σύρων μισθοφόρων αναχώρησε για την Τουρκία μέσω του περάσματος Χάουαρ Κιλίς στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου και οι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη νότια Τουρκία για να προετοιμαστούν για την αναχώρησή τους στη Λιβύη.

Το παρατηρητήριο ανέφερε ότι ένα αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Μισράτα της Λιβύης προς την Τρίπολη και στη συνέχεια προς την Τουρκία, μεταφέροντας μισθοφόρους που επέστρεφαν στη Συρία μέσω τουρκικών αεροδρομίων, αυξάνοντας τον αριθμό των αναχωρήσεων από τη Λιβύη στη Συρία σε περίπου 420 μισθοφόρους τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι μισθοφόροι συριακής εθνικότητας έφτασαν στη Συρία προχθές, μετά την επιστροφή τους από τη Λιβύη στις 5 Οκτωβρίου.

Πηγή: Akhbar Libya 24. net – Echedoros-a

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis