«Μετά τα 24 Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη νέα Εταιρική Σχέση Ελλάδας – Γαλλίας ο στόλος μας ενισχύεται με τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belh@rra, με ανοιχτή την προοπτική απόκτησης νέων κορβετών. Αυτά δεν υπήρχαν μέχρι χθες. Υπάρχουν τώρα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ειδήσεις – Ελλάδα – Ένοπλες Δυνάμεις
  • ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος: «η απαίτηση που έχει τεθεί από τα επιτελεία είναι για συνολικά 48 αεροσκάφη νέας γενιάς, από τα Rafale (που είναι 4++ γενιάς) έως και τα F-35 (που είναι πέμπτης γενιάς), καθώς επίσης και για συνολικά 12 -13 κύριες μονάδες κρούσης, δηλαδή φρεγάτες και ίσως κορβέτες»
  • Η Hurrriyet κάνει λόγο για «Πυρηνική απειλή της Αθήνας στην Τουρκία» αναφερόμενη στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού πως αν επιτεθεί η Τουρκία, η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα, όπως διαβάζουμε στο ΕΘΝΟΣ.
  • Η σύζυγος του φυλακισμένου Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Μπασάκ Ντεμιρτάς, μίλησε στην τουρκική τηλεόραση με τις αρχές της Άγκυρας να αρχίζουν έρευνα εναντίον του καναλιού που την φιλοξένησε.

Την πρόβλεψη ότι θα ενταθούν οι προκλήσεις από την Άγκυρα έκανε ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων Κώστας Γρίβας, ο οποίος είπε πως πρέπει να επεκταθούμε στα 12 ναυτικά μίλια για να αδρανοποιήσουμε το Casus Beli της Τουρκίας. “Αν κάνουμε ότι δεν βλέπουμε την Τουρκία, θα ακυρώσουμε την συμφωνία με την Γαλλία”, υπογράμμισε ο έγκριτος καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο «Κόντρα».

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis