Το μήνυμα πως η χώρα μας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου προκειμένου να συνεννοηθεί με την Τουρκία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Ελλάδα θα γίνει αξιακό σύνολο υποτέλειας προς τους γείτονες, έστειλε από τη Βουλή, ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το αμυντικό ελληνογαλλικό σύμφωνο, ο υπουργός των Εξωτερικών, ενημέρωσε πως παρελήφθη χθες το απόγευμα απαντητική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ, για το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. «Ισχυρίζεται η Τουρκία ότι η χώρα μας παρανόμως διατηρεί στρατό στα νησιά! Ότι τα νησιά απειλούν την Τουρκία! Η Τουρκία διατηρεί απέναντί τους τη στρατιά του Αιγαίου! Το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο! Είναι η μόνη χώρα στο πλανήτη που έχει εκδώσει casus belli σε άλλη χώρα για τα δικαιώματά της. Αυτή η Τουρκία μας ζητά να αφοπλίσουμε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου! Αυτό δεν μπορεί παρά να απορριφθεί δια πολλών επαίνων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αντίθεσή του επί δύο συγκεκριμένων σημείων της συμφωνίας, ο κ. Δένδιας προκάλεσε τους συναδέλφους του «αν θεωρείτε ότι διατυπώνεται ελλειμματικά, παρακαλώ προσκομίστε ένας παράδειγμα ευρύτερης διατύπωσης. Έγινε μια ανάλυση στο άρθρο 2, νομίζω ότι το 18 είναι ορθώς διατυπωμένο και μόνο ως υπεκφυγή μπορώ να προσλάβω ως παράδειγμα αναφοράς την επιχείρηση στο Σαχέλ! Ως λόγο καταψήφισης της συμφωνίας. Δεν θα αντιδικήσω».

Διαβάστε περισσότερα στον «Ελεύθερο Τύπο»

Δείτε και:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis