Το τουρκικό υπουργείο άμυνας αναφέρεται στο ελληνογαλλικό εξοπλιστικό πρόγραμμα και τις ελληνικές δραστηριότητες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κατηγορώντας τη Χώρα μας για δήθεν «παράνομες, επιθετικές και προβοκατόρικες ενέργειες στο Αιγαίο και στη Ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με το Μανώλη Κωστίδη και τον ΣΚΑΙ, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών γίνεται από την Αθήνα για να εξισορροπηθεί η κατάσταση με την Τουρκία. 

Ισχυρίζεται δε, ότι η Ελλάδα παραβιάζει συνεχόμενα το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο. Όπως ανέφερε από τις αρχές του 2021 έχουν πραγματοποιηθεί… 1989 παραβιάσεις με εναέρια και πλωτά μέσα. 

Κατηγορεί επίσης την Ελλάδα για την… άσκηση Παρμενίωνας στη Χίο χαρακτηρίζοντας τη ως «παράνομη και προβοκατόρικη». «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και της συμφέροντα της, και έχουν δοθεί εντολές στο ναυτικό στην αεροπορία και στο στρατό μας προς αυτή την κατεύθυνση» σημειώνεται. 

«Δε θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας. Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα» καταλήγει η τουρκική ανακοίνωση, που έρχεται την επομένη της ανάλογου ύφους παραληρηματική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ το Σάββατο. 

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δείτε και:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis