Το Iron Dome αναχαιτίζει πολλαπλούς πυραύλους μικρής εμβέλειας, με εμβέλεια έως 70 χιλιόμετρα με ποσοστό επιτυχίας 90 τοις εκατό, ενώ έχει αναχαιτίσει άνω των 2.400 ρουκετών τα τελευταία δέκα χρόνια. Φώτο: Rafael

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η απόκτηση μιας παραλλαγής του υπερσύγχρονου συστήματος αεράμυνας «Ιron Dome» του Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, Απομένει η αποδέσμευση κονδυλίου. Συνεπώς, το Υπουργείο Άμυνας αναμένεται να υποβάλει αίτημα για να περιληφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Iron Dome αναχαιτίζει πολλαπλούς πυραύλους μικρής εμβέλειας, με εμβέλεια έως 70 χιλιόμετρα με ποσοστό επιτυχίας 90 τοις εκατό, ενώ έχει αναχαιτίσει άνω των 2.400 ρουκετών τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των υποδομών της ναυτικής βάσης στο Μαρί, γεγονός που αποτελεί αίτημα της Γαλλίας που ήταν έως τώρα σε αναμονή.

Η αναθέρμανση της προσπάθειας δεν θα πρέπει να θεωρείται άσχετη και με την συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για την απόκτηση τριών +1 νέων υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra, από την Ελλάδα, οι οποίες θα μπορούν να σταθμεύουν και να συντηρούνται στη βάση, μαζί με τις γαλλικές.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως μια τέτοια φρεγάτα, εάν βρεθεί στα 30 ναυτικά μίλια ανοικτά της Λεμεσού, μπορεί να κλειδώσει όλο τον εναέριο χώρο της Κύπρου μέχρι τα παράλια της Τουρκίας.

Πηγή: Sigmalive.com

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis