Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (Ρ) και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούν καθώς ο Ερντογάν φεύγει μετά τις συνομιλίες τους στην κατοικία Μπότσαροφ Ρούτσεϊ στο θέρετρο του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα – 29 Σεπτεμβρίου 2021 Φώτο: AP

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ. Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από το Σότσι έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι ο Πούτιν σκοπεύει να συνεργαστεί με την Τουρκία σε διαστημικές μελέτες.

«Χάρη στην προσφορά του κ. Πούτιν, μπορούμε να εκτελέσουμε το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων στο διάστημα από εδώ, δημιουργώντας ένα στη στεριά και ένα στη θάλασσα (κέντρα εκτόξευσης)», είπε ο Ερντογάν.
Η προσφορά είναι από τη Ρωσία προς την Τουρκία

Τόνισε ότι μίλησαν με τον Πούτιν για τις διαστημικές μελέτες της Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε:

«Κύριε Πούτιν, πρέπει να συνεργαστείτε με την Τουρκία στο διάστημα. Θα εκπαιδεύσουμε τις αντιπροσωπείες και τις ομάδες μας για τα βήματα που μπορούν να γίνουν σχετικά με το διάστημα. Θα καθορίσουμε τον χρόνο και έναν οδικός χάρτης με τη δουλειά που πρέπει να γίνει. Ελπίζω να προχωρήσουμε».

Συνέχισε:

«Με άλλα λόγια, υπάρχει μια πολύ πιο προηγμένη πρόταση στις διαστημικές μελέτες. Έκανε την προσφορά ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για την εκτόξευση πυραύλων στο διάστημα από εδώ, με τη δημιουργία μιας πλατφόρμας στη στεριά και μιας στη θάλασσα. Θα δουλέψουμε σε αυτό το θέμα με τους φίλους μας », είπε χαρακτηριστικά.

star.com.tr

Πηγή: ECHEDOROS

Δείτε και:

🇬🇷🔴Live: Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis