Η φρεγάτα Belharra σε διαμόρφωση AAW (με 32x VLS) φαίνεται εδώ να εκτοξεύει δύο πυραύλους ASTER επιφάνειας – αέρος. Λήψη οθόνης από βίντεο της Naval Group.

Στην υπογραφή μιας ιστορικής συμφωνίας προχώρησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν με το κείμενο για πρώτη φορά να προβλέπει την δυνατότητα άμεσης στρατιωτικής συνδρομής από την Γαλλία προς την χώρα μας σε περίπτωση απειλής από άλλη χώρα ακόμη και αν αυτή είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Εθνικό, ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό το κίνητρο
Με την υπογραφή της συμφωνίας για την στρατηγική εταιρική σχέση των δυο χωρών Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης συμφωνούν να αναβαθμίσουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας και της Ευρώπης στην Ανατολική μεσόγειο.

730 με 743 ευρώ… πριν τις κάλπες ο κατώτατος μισθός
Η χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 5 δισ. ευρώ προμηθεύεται άμεσα τρεις υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες Belharra, με προοπτική παραγγελίας και μιας ακόμη που σε απόλυτη διασύνδεση με τα 24 πολεμικά αεροσκάφη Rafale αποκτά ισχυρό πολλαπλασιαστή ισχύος στο Αιγαίο.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη Γαλλία. Η βούλησή μου να εξοπλιστεί ο ελληνικός στόλος με σύγχρονες γαλλικές φρεγάτες έχει προφανώς κίνητρο εθνικό καθώς θωρακίζει την πατρίδα μας, έχει όμως και κίνητρο ευρωπαϊκό αφού ενισχύει την κοινή αμυντική μας βιομηχανία. […] Έχει όμως η επιλογή αυτή και έναν χαρακτήρα ευρωατλαντικό. Γιατί αφορά δύο εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και δυο συμμάχους στο ΝΑΤΟ. Και μια Ευρώπη η οποία ενισχύει την άμυνά της, ενισχύει εντέλει και την ίδια την διατλαντική συμμαχία» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πολλαπλασιαστής ισχύος στο Αιγαίο

Διαβάστε περισσότερα>>

Δείτε και:

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis