Καλλιτεχνική απεικόνιση φρεγάτας Belh@rra – Φώτο: Naval Group

Ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα τη Γαλλία για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Λούβρο. Η έκθεση λαμβάνει χώρα για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και έχει σαν στόχο την ανάδειξη των δεσμών της Ελλάδος με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Το Πρωθυπουργό θα υποδεχθεί στο Μουσείο του Λούβρου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

Ελλάδα – Γαλλία: Φρεγάτες FDI HN (Belharra) και κορβέτες Gowind για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης – Μακρόν;

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Billim 2 συμμετείχε το 2010 σε πρόγραμμα ακουστικού προσδιορισμού του αποθέματος γαύρου στις τουρκικές θάλασσες.

Πλοίο με εξειδίκευση στο …γαύρο το τουρκικό ερευνητικό Billim 2 που προκαλεί στην περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Πληροφορίες από: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μ΄ ένα ερευνητικό πλοίο που ειδικεύεται στη έρευνα για τ’ αποθέματα… γαύρου, η Τουρκία επιχειρεί να προκαλέσει και πάλι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, με πρόσχημα τη θαλάσσια έρευνα.

Για το Billim 2 έχει εκδοθεί παράνομη NAVTEX, του υδρογραφικού σταθμού της Αττάλειας, για διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης, εντός ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Περιοχή δικαιοδοσίας του υδρογραφικού σταθμού του Ηρακλείου Κρήτης.

Τουλάχιστον επτά μαχητές από μια συριακή παράταξη πιστή στην Άγκυρα εξουδετερώθηκαν την Κυριακή σε ρωσική αεροπορική επιδρομή σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας και των τοπικών συμμάχων της στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: ECHEDOROS-A.GR

Το παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι «επτά μέλη της Μεραρχίας Χαμζά πιστά στην Τουρκία εξουδετερώθηκαν, ως αποτέλεσμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων που είχαν στόχο το στρατηγείο της μεραρχίας στο χωριό Μπραντ στο Τζαμπάλ Αλ Αχλάμ στο Αφρίν, βόρεια της επαρχίας του Χαλεπίου, λέγοντας ότι οι επιδρομές τραυμάτισαν και «περίπου 11 μέλη του τμήματος».

Δείτε το βίντεο:

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis