Φώτο: Claudio Ritossa – MARINE TRAFFIC

Σκοπός, άλλωστε, είναι να καταδειχθεί ότι τρία κράτη (Ελλάδα, Κυπριακή Δημοκρατία και Ισραήλ) κινούνται από κοινού στη βάση της προώθησης ενός έργου (αγωγός «East Med»), το οποίο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εντός των θαλάσσιων ζωνών τους.

Βασίλης Νέδος – Καθημερινή

Τις επόμενες κινήσεις σχετικά με την περαιτέρω δραστηριοποίηση του «Nautical Geo» στα ανατολικά της Κρήτης εξετάζει η Αθήνα, έπειτα από ένα αρκετά έντονο δεκαήμερο, κατά το οποίο ο τουρκικός στόλος είχε ισχυρή παρουσία προκειμένου να αποτρέψει έρευνες τις οποίες η Αγκυρα θεωρεί παράτυπες με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα από το Παρίσι έχει εκπεμφθεί μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα σε όλους τους τόνους, κάτι το οποίο δεν περιορίζεται στο γεγονός ότι το «Nautical Geo» είναι γαλλικών συμφερόντων και κατά παρέκβαση της παρελθούσης εμπειρίας, δεν έχει ζητήσει άδεια για έρευνες παρά μόνο από την Αθήνα. Ο σκοπός, άλλωστε, είναι να καταδειχθεί ότι τρία κράτη (Ελλάδα, Κυπριακή Δημοκρατία και Ισραήλ) κινούνται από κοινού στη βάση της προώθησης ενός έργου (αγωγός «East Med»), το οποίο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εντός των θαλάσσιων ζωνών τους. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι Γάλλοι θεωρούν ότι η ξαφνική κλιμάκωση εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνδέεται με την ανάγκη να τονίσει την εθνικιστική ρητορική για εσωτερική κατανάλωση.

Διαβάστε περισσότερα>>