Φώτο: arquus-defense

Έρχονται Γαλλικής κατασκευής ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και επιχειρησιακά φορτηγά για τον Ελληνικό Στρατό;

Με το Γεώργιο Παπασημάκη – Πληροφορίες από: CARANDMOTORARQUUS-DEFENCE

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Arquus, το VLRA είναι μια οικογένεια ελαφρών τακτικών οχημάτων που μοιράζονται το ίδιο σασί τετρακίνησης ειδικά σχεδιασμένο για στρατιωτικές απαιτήσεις. Διάδοχος του VLRA 1, 12.000 από τα οποία έχουν πωληθεί παγκοσμίως, διατηρεί τη στιβαρότητα, τις εκδόσεις χωρίς ηλεκτρονικά, τη γκάμα και το χαμηλό σασί.
Η οικογένεια VLRA περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία 4×4 και 6×6 logistics και μεταφορέων στρατευμάτων. Μια έκδοση των Ειδικών Δυνάμεων έχει επίσης πωληθεί. Το VLRA λειτουργεί ήδη σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει εμπλακεί στα πιο απαιτητικά θέατρα επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη Γαλλική εταιρεία, με χρήση ουσιαστικά ως μεταφορέας προσωπικού, το Trapper είναι ένα πολυδύναμο όχημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα ευρύ φάσμα αποστολών. Αυτά τα οχήματα έχουν επιλεγεί από τον γαλλικό στρατό.

Το Trapper χαρακτηρίζεται από το χαμηλότερο κόστος αγοράς και λειτουργίας του. Το όχημα διαθέτει επίσης μεγάλη χωρητικότητα φορτίου, με ωφέλιμο φορτίο έως 1 t. Φώτο: arquus-defense

Η στιβαρότητα και οι επιδόσεις του είναι σύμφωνες με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Ο κινητήρας 160 ίππων είναι συμβατός με το πρότυπο Euro 3.

Το Trapper χαρακτηρίζεται από το χαμηλότερο κόστος αγοράς και λειτουργίας του. Το όχημα διαθέτει επίσης μεγάλη χωρητικότητα φορτίου, με ωφέλιμο φορτίο έως 1 t.

Δείτε το βίντεο:

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis