Φώτο: ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 και στο περιθώριο του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του, Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), General Mark A. Milley.

H συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και οι δύο Αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το περιβάλλον Ασφάλειας που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δύο Χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται υβριδικές απειλές, τρομοκρατία και εξτρεμιστική βία, ενεργειακή ασφάλεια, κλιματική και οικονομική κρίση καθώς και μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Φώτο: ΓΕΕΘΑ

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των δύο Χωρών, στο επίπεδο της συνεκπαίδευσης και των κοινών ασκήσεων, εντός του πλαισίου της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] και της συνεχούς ενίσχυσης των στρατιωτικών σχέσεων Ελλάδος και ΗΠΑ.

Φώτο: ΓΕΕΘΑ

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην υψηλή προτεραιότητα που έχει για την Χώρα μας η στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα, καθώς και στις δυνατότητες των Ελληνικών ΕΔ οι οποίες καθιστούν την Χώρα μας αξιόπιστο Σύμμαχο και Εταίρο και άξονα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Βόρειο Αφρική και στην Μέση Ανατολή.

Φώτο: ΓΕΕΘΑ

Πηγή:ΓΕΕΘΑ