Χάρτης οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδος – Αιγύπτου

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «κατόπιν εντολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex.

Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη».

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, «Το τουρκικό πολεμικό πλοίο – Έκανε hailing στο ερευνητικό Nautical Geo που έπλεε πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα, μόλις λίγα μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Νηοψία στο ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo» που κάνει επιστημονικές εργασίες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σητείας στην Κρήτη έκανε τουρκικό πολεμικό πλοίο».

Το Reader.gr, αναφέρει επικαλούμενο το OPEN TV πως «το τουρκικό πολεμικό πλοίο που έπλεε σε διεθνή ύδατα, πολύ κοντά στην Κρήτη, κάλεσε στον ασύρματο το πλήρωμα του «Nautical Geo», διατυπώνοντας τον ανυπόστατο ισχυρισμό ότι το πλοίο κινείται σε περιοχή τουρκικής υφαλοκρηπίδας και ζήτησε την απομάκρυνσή του από την περιοχή ενώ τώρα πλέει στα 8 με 10 μίλια η τουρκική φρεγάτα από το ερευνητικό πλοίο. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως συναινετική νηοψία -hailing- και προκάλεσε την διπλωματική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και:

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis