Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ (F 453) – Φώτο: Πολεμικό Ναυτικό

Ενοχλήθηκε η Τουρκία από την EUMED 9 και τη στήριξη προς Ελλάδα και Κύπρο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Νέα εκπομπή του καναλιού μας στο YouTube με το Γεώργιο Παπασημάκη

Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την νέα παράνομη NAVTEX της Άγκυρας που αφορά περιοχή στα Βορειοανατολικά της Κρήτης – Το υπουργείο εξωτερικών της Άγκυρας καταδικάζει τα αποτελέσματα της συνόδου EUMED 9, καλώντας παράλληλα τις χώρες της ΕΕ που υπέγραψαν το ανακοινωθέν να εγκαταλείψουν τη μονόπλευρη και μεροληπτική στάση της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία ακολουθούν τυφλά, υπό το πρόσχημα της αλληλεγγύης, αναφέρει η προκλητική ανακοίνωση.

-Η Ελλάδα παραμένει ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος που στηρίζει εμπράκτως τις δεσμεύσεις της και επενδύει στον τομέα της Άμυνας, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα του NATO σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, που διεξάγεται στην Ελληνική Πρωτεύουσα.

  • Η DBRS Morningstar αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒ με θετική τάση από τη βαθμίδα ΒΒ με σταθερή τάση.

-Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης διέταξε την Τουρκία να αποφυλακίσει τον Οσμάν Καβαλά ως τα τέλη Νοεμβρίου, διαφορετικά θα ξεκινήσει τη διαδικασία κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας.

-Ως τρομοκράτες χαρακτηρίζει μερίδα του τουρκικού τύπου Βουλευτές του Νορβηγικού Κοινοβουλίου επειδή είναι Κουρδικής καταγωγής και ανήκουν στην κοινωνία των πολιτών της Νορβηγίας.

-Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη Λιβύη, αυτή τη φορά από Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

-Ανακάλεσε τους πρέσβεις από ΗΠΑ και Αυστραλία η Γαλλία για τη γνωστή υπόθεση των υποβρυχίων της Naval Group. Ως γνωστόν η Καμπέρα εγκατέλειψε το γαλλικό πρόγραμμα και επέλεξε πυρηνοκίνητα υποβρύχια και στρατηγικούς πυραύλους Tomahawk.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και:

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis