Φώτο: YouTube screenshot

Τρομερή ισχύς πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού και των Δυνάμεων Πεζοναυτών των ΗΠΑ

ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ (15 Αυγούστου 2021) Οι αμερικανικές κοινές δυνάμεις πραγματοποιούν συντονισμένες θαλάσσιες επιθέσεις πολλαπλών τομέων, πολλαπλών πλατφορμών, μεγάλης εμβέλειας στην παροπλισμένη φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων Ingraham στην περιοχή λειτουργίας των Νήσων της Χαβάης, ως μέρος της Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας (LSE) 21.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης βύθισης, το USS Carl Vinson (CVN 70) εκτόξευσε τα F/A-18E/F Super Hornets για να δοκιμάσει το Joint Standoff Weapon. Τα F-35C Joint Strike Fighters χρησιμοποίησαν όπλα με καθοδήγηση λέιζερ. Τα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας και αναγνώρισης P-8A Poseidon δοκίμασαν το οπλικό σύστημα Harpoon και το υποβρύχιο ταχείας επίθεσης USS Chicago (SSN 721) εκτόξευσε έναν αντιπλοικό πυραύλο Harpoon UGM-84 και μια τορπίλη MK 48 Advanced Capability.

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ εκτόξευσε πυραύλους Naval Strike από την βάση πυραύλων του Ειρηνικού Barking Sands, μαζί με το AGM-84 Harpoons από ένα τμήμα F/A-18C Hornets.

Το LSE 21 παρείχε την ευκαιρία να επιδείξει τεχνολογικές καινοτομίες που επιτρέπουν τις προηγμένες έννοιες πολέμου «kill-web» και αναδυόμενων υπηρεσιών, όπως Expeditionary Advanced Basing Operations, και δυνατότητες που επιτρέπουν στην κοινή δύναμη να επιταχύνει την ταχύτητα και την ακρίβεια της παράδοσης πολύπλοκων, ταυτόχρονων, πολλαπλών -τομέας, πολλαπλών πλατφορμών πόλεμο εναντίον μονάδων επιφανείας ενεργοποιείται όταν και όπου το επιθυμεί.

(Βίντεο του Πολεμικού Ναυτικού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ)

Ελεύθερη μετάφραση

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο: