Το Rampage είναι ένα όπλο ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, αέρος-εδάφους. Έχει αναπτυχθεί για χρήση σε αποστολές που αποσκοπούν στην καταστροφή υψηλής άξίας και καλά προστατευμένων στόχων, όπως κέντρα επικοινωνίας και διοίκησης, βάσεις αεροπορικών δυνάμεων, κέντρα συντήρησης και υποδομές. Φώτο: iai.co.il

Με απλή λειτουργία fire and forget, αυτό το αυτόνομο, όπλο αναμονής, μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλή επιβίωση σε υπερηχητικές ταχύτητες. Η εστιακή του ακρίβεια αποτρέπει τις παράπλευρες ζημιές με χαμηλότερο κόστος αποστολής από άλλες υπάρχουσες λύσεις. Λειτουργεί είτε ως αυτόνομο σύστημα είτε μέσω ενός αεροπορικού συστήματος, το Rampage υποστηρίζει μετάδοση βίντεο σε διεπαφή RS-170 και ασύρματη επικοινωνία και μπορεί να λειτουργήσει σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, μέρα ή νύχτα.

Έως τέσσερις Ισραηλινούς πυραύλους αέρος – εδάφους μακρού βεληνεκούς Rampage θα φέρουν μεταξύ άλλων τα Ελληνικά F-16 Viper, γεγονός που αποτελεί άλλο ένα πονοκέφαλο για τους επιτελείς της Τουρκίας.

Οι πύραυλοι του συγκεκριμένου τύπου είναι ικανοί να πλήξουν σημαντικούς στόχους εδάφους, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αντιπυραυλικά συστήματα όπως οι S-400 της Άγκυρας.

Γεώργιος Παπασημάκης

Δείτε το βίντεο: