Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – TWITTER: «Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο Rafale! Πραγματικά μοναδική στιγμή για την ΠΑ και τις ΕΔ. Εν αναμονή για τις ακόμα 17 «Ριπές» που θα «αλλάξουν τα δεδομένα», εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας»!!

Η τελετή παράδοσης του πρώτου ελληνικού υπερσύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους τύπου Rafale ολοκληρώθηκε στην αεροπορική βάση στο Istres της Γαλλίας. Αναμένονται άλλα 17 μαχητικά να ενισχύσουν την Πολεμική Αεροπορία γεγονός που θα «απογειώσει» τις επιχειρησιακές της δυνατότητες και θα διευρύνει το χάσμα που τη χωρίζει από την αεροπορία της κατοχικής δύναμης.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν φυσικά παρόν στην τελετή όπου δήλωσε πως τα Rafale «αποτελούν προϊόν των προσπαθειών μας για τη συνεχή ενίσχυση των αποτρεπτικών μας δυνατοτήτων, με σκοπό να εξασφαλίσουμε τον εναέριο χώρο μας με τον πλέον πειστικό τρόπο…Αυτό το ισχυρότατο μαχητικό αεροσκάφος με τις εντυπωσιακές δυνατότητες που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι διαθέτει, καθώς και με το πλήθος των αποστολών που μπορεί να αναλάβει, προσφέρει στη Χώρα μας ένα καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα και φέρνει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπροστά σε μια νέα εποχή!».

Δείτε το βίντεο: