Kατηγορίες
Ειδήσεις Ελλάδα Τουρκία

Μετά τον Ακάρ και ο Γιατζί κατά Παναγιωτόπουλου

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Μίλι Γκαζέτε και σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, πως «η Τουρκία απειλεί την ειρήνη στην περιοχή» ο Γιαϊτζί, είπε πως: «δεν μπορεί να υπάρξει ένας υγιής διάλογος με την Ελλάδα», εξαιτίας της ελληνικής αλαζονείας και ρητορικής που δεν μπορεί -σύμφωνα με τον ίδιο- να γίνει αποδεκτή από την τουρκική κοινή γνώμη.

Συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων πως «οι εντάσεις αυξάνονται στη «Θάλασσα των Νήσων» (όπως αποκαλεί το Αιγαίο Πέλαγος) και στην Ανατολική Μεσόγειο … Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη «Θάλασσα των Νήσων», χωρίς να διακυβεύουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ καλή θέση τόσο όσον αφορά τη διπλωματική εξουσία όσο και τις στρατηγικές ευκαιρίες. Συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη δύναμή μας, η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία. Αυτή η στάση και στυλ του Παναγιωτόπουλου δείχνουν για άλλη μια φορά ότι είναι αδύνατο να αναπτυχθεί ένας υγιής διάλογος και διπλωματία με την Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες.

Η Τουρκία θα δείξει την απαραίτητη απάντηση στην Ανατολική Μεσόγειο, υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά της δικαιώματα με κάθε έννοια» είπε ο επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης Τζιχάτ Γιαίτζι.

Πληροφορίες από: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εμείς προβλέπουμε ότι σε λίγο θα μας κατηγορήσουν ανοιχτά οι Τούρκοι ότι αντιστεκόμαστε στα νεοθωμανικά τους σχέδια για υποδούλωση της Ελλάδος και των άλλων κρατών της περιοχής.


Ανακάλυψε περισσότερα από Ereunitiko

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αναρτήσεις στο email σας.

Γεώργιος Παπασημάκης's avatar

Από Γεώργιος Παπασημάκης

Ενημέρωση για Ελλάδα, Κύπρο, Απανταχού Ελληνισμό, Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική.

Σχολιάστε