Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβυής Αγκίλα Σάλεχ, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Δευτέρα 5 Ιουλίου στην Ουκρανία. Στο Κίεβο αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Volodymyr Zelensky, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Dmytro Razumkov και να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba.

Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην εμβάθυνση των διμερών πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων, στην πολιτική της Ανατολικής Γειτονίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα τις σχέσεις ΕΕ-Ουκρανίας, καθώς και στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Μετά το πέρας των συνομιλίων με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις γύρω στις 11.45 (ώρα Ελλάδας). Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται επίσης να εκφωνήσει ομιλία στο Συνέδριο «Forum Ukraine 30. International Politics» (περί τις 10.30 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Οδησσό, όπου θα επισκεφθεί το Μουσείο της Φιλικής Εταιρίας, καθώς και το Ελληνικό Πάρκο. Επίσης αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των Ελληνικών κοινοτήτων, καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Πηγή: mfa

Δείτε και: