Φώτο: ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, η Φρεγάτα του Ινδικού Ναυτικού INS TABAR πραγματοποίησε συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) με την Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και συνεργασία με ελικόπτερο.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές πλαίσιο. Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Δείτε το βίντεο:

Νέα εκπομπή του καναλιού μας στο YouTube – Εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος – Ινδίας – Οι πύραυλοι Brahmos – Η Φρεγάτα του Ινδικού Ναυτικού INS TABAR πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με την Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Δείτε και:

Οι αεροπορικές δυνάμεις που στέλνει το Κατάρ στην Τουρκία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000. Θα το επιτρέψει το Παρίσι;