Φώτο: Arrowhead 140

Για άλλη μια φορά παρουσιάζεται η Βρετανική πρόταση, αυτή τη φορά από το Βρετανό υφυπουργός Άμυνας και υπεύθυνο για τις αμυντικές προμήθειες Τζέρεμι Κουΐν.

Αύριο η πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας διοργανώνει για τους εκπροσώπους του Τύπου ξενάγηση στη φρεγάτα Type 23 HMS Kent που βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμάνι του Πειραιά. Φρεγάτες του συγκεκριμένου τύπου προσφέρονται σαν ενδιάμεση λύση στο Πολεμικό Ναυτικό.

ΥΕΘΑ: «Οι προτάσεις κατασκευής νέων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροχημάτων και οι αναβαθμίσεις υφιστάμενων, αξιολογούνται από τους αρμόδιους φορείς, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών απαιτήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και προγραμματίζεται η υλοποίησή τους, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και των διατιθέμενων πιστώσεων».

Αφγανιστάν: Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ μεταβαίνουν στην Τουρκία για να συζητήσουν για την ασφάλεια του αεροδρομίου της Καμπούλ με την Άγκυρα να προτείνει να το κρατήσει μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.

Πληροφορίες από: ONALERT

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Αρχηγό του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού (First Sea Lord and Chief of the Naval Staff) Admiral Tony Radakin CB ADC, o οποίος συνοδευόταν από τον Ακόλουθο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Captain Alex Bush RN, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διάθεσης και συνεργασίας, εξετάστηκαν οι προοπτικές που διανοίγονται στην επίτευξη κοινών στόχων, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως είχε συζητηθεί και σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Βρετανού ομολόγου του, General Sir Nick Carter.

Καταγράφηκε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις ιδιαιτερότητες του ευρύτερου περιβάλλοντος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και: