Μεγάλης κλίμακας τουρκική άσκηση στο Αιγαίου και τη Μεσόγειο, με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα-2021», από αύριο, 25 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαρτίου.

Όπως διαβάζουμε στο CNN.GR, σε γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι στην προγραμματισμένη διακλαδική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα-2021» του τουρκικού Ναυτικού, συμμετέχουν συνολικά 87 πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα που ανήκουν στο Ναυτικό, την Αεροπορία, τον Στρατό Ξηράς, την Ακτοφυλακή και τη Χωροφυλακή.

«Σκοπός της άσκησης» όπως αναφέρεται, είναι να αξιολογηθεί η ετοιμότητα των επιτελείων, των μονάδων και των πλοίων που ανήκουν στη Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων, να γίνει δοκιμή των επιχειρησιακών δυνατοτήτων σε επίπεδο «Ομάδας Εργασίας», η εξέλιξη των επιχειρησιακών τακτικών ναυτικών και μεικτών επιχειρήσεων, η δοκιμή της διακλαδικότητας και η ενίσχυση της ετοιμότητας μάχης των μονάδων που θα συμμετάσχουν».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, στη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε «επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο» όσον αφορά στις ναυτικές επιχειρήσεις. Στην άσκηση θα πραγματοποιηθούν βολές με πραγματικά πυρά από μονάδες επιφανείας και εναέρια μέσα σε ιπτάμενους στόχους υψηλής ταχύτητας.

Δείτε το βίντεο: