Μόσχα.
«Υπερβαίνει το ύψος της, με τέτοιες υπερβολικές φιλοδοξίες»

Με αυτά τα λόγια, η Ρωσία αντιδρά στις προβλέψεις που εμφανίζονται στην τουρκική τηλεόραση για τη μελλοντική επέκταση της επιρροής της Τουρκίας, μεταξύ αυτών και των νότιων περιοχών της Ρωσίας, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Αντιστοιχεί αυτή η πρόβλεψη στις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν και ποια πρέπει να είναι η απάντηση της Ρωσίας στις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Τουρκίας;

Υπάρχει μια παλιά παραβολή για τον βάτραχο και τον σκορπιό.

«Κάποτε, ένας σκορπιός ζήτησε από έναν βάτραχο να τον μεταφέρει στην άλλη πλευρά του ποταμού στην πλάτη του. «Δεν είμαι ακόμα τρελός. Μόλις κολυμβήσω, θα με τσιμπήσεις αμέσως», απάντησε ο βάτραχος.

«Αλλά αν σε τσιμπήσω, τότε θα πνιγείς – και θα πνιγώ μαζί σου. Και δεν θέλω να πεθάνω», απάντησε εύλογα ο σκορπιός.

Ο βάτραχος συμφώνησε ότι η απάντησή του ήταν λογική και σωστή, οπότε τον έβαλε στην πλάτη του και κολύμπησε στην απέναντι όχθη του ποταμού.

Ωστόσο, στη μέση του δρόμου, ο σκορπιός τον τσίμπησε. Ο βάτραχος που πέθαινε τον ρώτησε:

«Μα γιατί; θα πεθάνεις και εσύ μαζί μου»

«Επειδή είμαι σκορπιός και αυτή είναι η φύση μου», απάντησε ο σκορπιός.

Έτσι στην πολιτική υπάρχει μια τέτοια «φύση» με τη μορφή των ιδεολογιών που υπαγορεύουν τη συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών ελίτ.

Η φωνή της ιδεολογίας

«Πώς μπορεί η Ρωσία να εμποδίσει τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του Ερντογάν;», είναι ο τίτλος του ρωσικού δημοσιεύματος με φωτό την τουρκική τηλεόραση που παρουσίασε τον χάρτη του Stratfor

Είναι αδύνατο να αναγκάσουμε τους ριζοσπάστες Ισλαμιστές να ζουν εντός των εθνικών συνόρων.

Διαβάστε περισσότερα>>