Φώτο: Kayhan Ozer, AFP

Η εταιρεία QTerminals του Κατάρ υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του Port Akdeniz στην Αττάλεια της Τουρκίας στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου. Η συμφωνία, ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων, για την απόκτηση του λιμένα, υπογράφηκε μεταξύ της καταριανής εταιρείας και του τουρκικού ομίλου Global Yatırım Holding.

Το Port Akdeniz είναι ένα λιμάνι για κρουαζιερόπλοια, εμπορευματοκιβώτια, γενικά φορτία, ενώ παρέχει και υπηρεσίες σε πολεμικά πλοία. Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει την οικονομική και χρηματοοικονομική της συνεργασία με το Κατάρ, υπογράφοντας 10 νέες συμφωνίες για στρατιωτική συνεργασία, διεθνές εμπόριο και ελεύθερες ζώνες. Οι επενδύσεις του Κατάρ στην Τουρκία έχουν φτάσει τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πουλάει εθνική περιουσία στο Κατάρ – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Πριν από δύο μήνες, Τουρκία και Κατάρ υπέγραψαν δέκα συμφωνίες για αμυντική/στρατιωτική συνεργασία, ενέργεια, διεθνές εμπόριο και επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών, η Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ (QIA) θα αγοράσει το 10% των μετοχών του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης και η αγορά του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης Istinye Park. Το εμιράτο θα επενδύσει επίσης στο έργο για την ανάπτυξη του Κεράτιου Κόλπου, της ιστορικής χερσονήσου της Κωνσταντινούπολης, όπου θα κατασκευαστούν δύο πολυτελείς μαρίνες, δύο ξενοδοχεία, ένα τζαμί και ένα εμπορικό κέντρο.


Διαβάστε περισσότερα>>

Δείτε το βίντεο: