Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για τα Rafale από τη Βουλή, γεγονός που επιτρέπει την περαιτέρω ενίσχυση της πανίσχυρης Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και τη συνέχιση της απόλυτης Ελληνικής Υπεροχής σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με τις συμβάσεις για την απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ καταψήφισε ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Μακάριος Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία μας καθώς κανείς είπε δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι αυτά τα αεροσκάφη είναι απαραίτητα για την ισχυροποίηση της χώρας μας, ιδιαίτερα στην τρέχουσα ευαίσθητη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα. Με την απόκτηση αυτών αεροσκαφών, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, οχυρώνουμε την άμυνά μας και κατοχυρώνουμε τις προϋποθέσεις της ειρήνης απέναντι σε μια συνεχούς και κλιμακούμενης προκλητικότητας και επιθετικότητας από τη γείτονα χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων

Δείτε το βίντεο: