Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, για τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε ο πρώτος με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στις 11 Ιανουαρίου στην Μόσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος, υπογράμμισε ότι στις συνομιλίες αυτές το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους για εξομάλυνση των σχέσεων, την πρόθεση τους για έμπρακτη συνεργασία στη διευθέτηση προβλημάτων της ζωής του πληθυσμού, όπως και για την επανεκκίνηση των οικονομικών σχέσεων και των μεταφορών στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Με δεδομένη τη γενική σταθεροποίηση της κατάστασης γύρω από την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, κατέστη εφικτό να συμφωνηθούν διάφορες σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν υποστήριξε τις προσπάεθιες που καταβάλλει η Ρωσία για την διευθέτηση της κατάστασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του συντονισμού των ενεργειών της Ρωσίας και της Τουρκίας στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο: