Σύμφωνα με την εξαιρετική ιστοσελίδα Βαλκανικό Περισκόπιο, η Turkish Aerospace Industries, ολοκλήρωσε ένα πλήρες σύνολο δοκιμών του μαχητικού ελικοπτέρου ATAK FAZ-2. Η σειριακή παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2021, σύμφωνα με δημοσίευση της τουρκικής ιστοσελίδας DefenseTurk.net. Η πρώτη σειρά θα έχει 21 ελικόπτερα ATAK FAZ-2.

Αυτό το ελικόπτερο είναι μια τροποποίηση του ελικοπτέρου T129 ATAK που είναι βασισμένο στην έκδοση του ιταλικού ελικοπτέρου της AgustaWestland. Η πρώτη πτήση του ATAK FAZ-2 πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019. Η κύρια διαφορά είναι ο πιο προηγμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Συγκεκριμένα, το ATAK FAZ-2 είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου και σύστημα προειδοποίησης επίθεσης με αισθητήρα λέιζερ.

Το ελικόπτερο διαθέτει επίσης κινητό ψηφιακό χάρτη και ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου AVCI. Όπως, επίσης, είναι γνωστό στις 28 Δεκεμβρίου 2020, ο υπουργός Άμυνας του Ιράκ, Jumah Enad Saadunn, επισκέφθηκε την Άγκυρα για να πραγματοποιήσει επίσημες συνομιλίες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο αξιωματούχος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Turkish Aerospace Industries, συγκεκριμένα – τις εγκαταστάσεις όπου έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή των σειριακών αντιγράφων του ATAK FAZ-2.