Για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στο Ιόνιο θα συζητήσουν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα κατά την επικείμενη επίσκεψη του τελευταίου στην Πόλη των Κωνσταντίνων.

Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο πέλαγος στα 12 μίλια και η κατασκευή οικιών στους σεισμόπληκτους του Δυρραχίου του 2019, όπως υποσχέθηκε ο Ερντογάν, θα αποτελέσουν το επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, και του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, στην Άγκυρα στις 6 και 7 Ιανουαρίου.

Το «Anadolu Agency» αναφέρει ότι ο Ράμα θα ταξιδέψει στην Άγκυρα μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τούρκικο δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι επίκεντρο των συναντήσεων μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών θα είναι οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Επί του παρόντος, τα δύο ανοιχτά ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας είναι η κατασκευή ορισμένων οικιών για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό, μια υπόσχεση της Τουρκίας, καθώς και η θαλάσσια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία βασικά επηρεάζει περισσότερους Τούρκους» σημειώνει η abcnews.al Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο

Δείτε το βίντεο:

Στην Τουρκία ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, θα συζητήσουν και για τα 12 ναυτικά μίλια της Ελλάδος